Planlegging


Av og på mønstring

Arendal ligger midt i smørøyet for utflukter med båt langs Sørlandskysten eller over havet til Sverige og Danmark. For noen vil det være bedre med alternative steder. Det er uproblematisk med av og påmønstring andre steder. Imidlertid siden båten har hjemmehavn i Arendal vil hyren for båten alltid starte og stoppe i Arendal.

Fremgangsmåte

Før du sender en forespørsel til oss kan det være lurt å tenkte kjennom følgende punkt.

Bestem formålet med turen
Skal det være en firmatur med innlagt faglig stoff? Skal det være en firmatur som belønning? Skal det være en privat opplevelsestur til utfordringer, glede og velvære.

Hvor mange
Bestem hvor mange dere skal være(maksimalt 12stk.). Studer sidene som viser lugarene. Beslutt hvor tett dere vil bo. Hvor mange i hver lugar.

Hvor turen skal gå
Se på de forskjellige reisemål og turforslagene(reisemål), eller velg egen komponert løsning.

Bestem tidspunkt
Bestem tidspunkt(er), datoer som er aktuelle. Velg datoer som passer deg, og snakk med de som skal være med om hva som passer for dem. De som skal være med skal tilpasse seg din tidsplan.

Send forespørsel
Når disse punktene er gjennomtenkt komponerer du et kort sammendrag som en forespørsel til oss, og sender til psaxe@online.no.

Motta tilbud
Tilbudet vil blant annet bekrefte om dine ønsker om reisemål er mulig å gjennomføre og om SY VARG er ledig på det tidspunkt. Skulle det være noen uklarheter starter vi en dialog for å finne best mulig løsning.

Lykke til!

Noen gode råd

SY VARG er en "stor seilbåt" med mye plass og mange fasiliteter. Når mange bor om bord er plassen allikevel begrenset og den enkelte må derfor tenke seg nøye om hva han eller hun trenger for å ha det komfortabelt. Her kommer noen enkle råd.

Bagasje & klær
Bruk kun myke bager/sekker - ikke kofferter og ryggsekker med meis eller andre harde, stive ting. Bruk sko/støvler med gummisåle som ikke setter merker. Unngå bukser, jakker etc. med metallknapper o.l. Nok klær, men minst mulig. (NB! Det kan være kaldt om natten også midtsommers)

Bilde: yachtboatnews.com

Sikkerhet
Seildresser: ( Flytedresser, isolerte med hette ), kan leies om bord for kr. 50 pr. stk. - Vi har Medium, Large og Ekstra Large.

Båten har REDNINGSVESTER som kun skal brukes i nød! Hvis noen ønsker å ha seilvest på, må de ta en med selv. Oppblåsbare seilvester - Baltic 150 DB - kan leies om bord for kr 20,-

Forsikring
Den enkelte må selv ordne med gyldig reiseforsikring.
Aktiviteter

På lengre seilaser er det naturlig å tenke på aktiviteter utover seiling. Noen av de mest populære nevner vi her.

Bading
En av de mest populære aktivitetene når det er sommer og sol er bading. Båten fungerer som et flott stupetårn som man har med seg over alt. Fra det høyeste hele 4 meter. Man kan stoppe opp midt i seilasen for å ta en dukkert. Ute på det åpne hav, i en bukt både når man ligger for anker eller i fri drift.Midt i sommervarmen trenger du ikke reise til syden for å oppleve flotte strender. I skagen finner du fantastiske bademuligheter og idylliske, uendelige strender. Kjempefint for alle som elsker sommer, sol og bading. Her er det også ideelt for de aller minste med langgrunne stender og nok av sand å boltre seg i.

Hvor en du befinner deg langs norske eller svenskekysten finner du masser av idylliske svaberg som er kjempefine å bade fra. Noen steder bratte og høye for de som ønsker å hoppe og herje, andre steder slake å fine for de som liker det slik.

Fisking
Er man på båttur er det selvfølgelig alltid fiskemuligheter. Om bord i båten finnes det en begrenset mengde fiskeutstyr. (Nok til å holde de aller minste i aktivitet) Men man kan ha medbrakt, og det finnes utallige fiskeplasser langs kysten. Skal man fiske fra båten må man huske at dette ikke er en fiskebåt og helst ikke grise for mye. Det er jo også mulig å ta gummibåten inn til land for å fiske med stang.

Vargtass
SY Varg har alltid med seg "Vargtass". Vargtass er en 8fot gummijolle med 4hk motor. Båten kan brukes i ulike sammenhenger. For å utforske skjærgården eller for å komme til havn å handle.

Underholdning
Ombord finnes ulike typer underholdning for gjestene ombord. Selvfølgelig har vi liggende en rekke spill av den gode gamle sorten som ludo, kort osv. I båten finner du også musikkanlegg med høytalere både i øvre og nedre salong.

Sengetøy

Avhenger av hva som blir avtalt, kan båten leies med og uten sengetøy.

Alternativ 1
Sengetøy er inkludert. Det innbefatter ferdig oppredd køy og to håndklær, et stort og et lite.

Alternativ 2
Den enkelte velger å ta med sengetøy. Det kan være laken, dyne og pute, eller laken og sovepose.

Alternativ 3
Den enkelte velger å ta med laken, pute og dynetrekk og låner vederlagsfritt pute og dyne uten trekk.

NB! SY VARG har egne sett med sengetøy - lintøy, dyner og puter . Dyner og puter disponeres etter avtale fritt hvis kunden monterer eget lintøy. Lintøy kan leies for kr. 150,- pr. sett(kostnader for vask). Må forhånds avtales! Det er ikke plass til å lagre sengetøy som ikke brukes om bord i SY VARG og det er heller ikke praktisk. Lageret er langt unna båtplassen. LÅN og eller LEIE må derfor forhåndsavtales slik at det ønskede utstyret er brakt om bord på forhånd.

Håndklær
Håndklær kan leies for kr. 20,- stk. Er ikke lagret om bord. Må forhånds avtales.

Værmelding

Til sjøs og ved seiling er været en viktig faktor. Det finnes mange gode nettsider for melding av vær. Følgende er noen gode værmeldingstjenester som dekker området vi seiler. Spesielt dmi.dk har gode sjøkart, vind-, strøm- og bølgemeldinger.

Norske: yr.no, storm.no, met.no
Svensk: smhi.se
Dansk: dmi.dk

Bilde: yr.com